Ο λύκος και το ούζο


Ένας λύκος με μακριά μαλλιά μπαίνει σ ένα μπαρ και ζητάει ένα ούζο. Με το που τον βλέπει ο μπαρίστας αρχίζει και σκούζει “ααααααααααααα ένας λύκος μεμακριά μαλλιά που ζητάει ούζο”, βγάζει ένα χοντρό μπαστούνι και τον κάνει μαύρο στο ξύλο. “Θα μισεί τους λύκους” σκέφτηκε ο λύκος κι αποφασίζει να μεταμφιεστεί σε λυκόσκυλο και να πάει σ ένα άλλο μπαρ. “Όλοι αγαπούν τα λυκόσκυλα” σκέφτηκε.

Μεταμφιέζεται, μπαίνει στο μπαρ και λέει “ένα ούζο παρακαλώ”. Με το που τον βλέπει ο μπαρίστας φωνάζει “ααααααααααααα ένας σκύλος με μακριά μαλλιά που ζητάει ούζο”, βγάζει ένα χοντρό μπαστούνι και τον κάνει μαύρο στο ξύλο. “Θα μισεί τους σκύλους” σκέφτηκε ο λύκος κι αποφασίζει να μεταμφιεστεί σε πρόβατο και να πάει σ ένα άλλο μπαρ. “Όλοι αγαπούν τα πρόβατα” σκέφτηκε.

Μεταμφιέζεται, λοιπόν, μπαίνει στο μπαρ και λέει “ένα ούζο παρακαλώ”. Με το που τον βλέπει ο μπαρίστας φωνάζει “ααααααααααααα ένα πρόβατο με μακριά μαλλιά που ζητάει ούζο”, βγάζει ένα χοντρό μπαστούνι και τον κάνει μαύρο στο ξύλο. Απελπισμένος ο λύκος μπαίνει σ ένα άλλο μπαρ, πιάνει τον μπαρίστα από το λαιμό και του λέει “θέλω να μου εξηγήσεις γιατί όλοι εσείς οι μπαρίστες με χτυπάτε χωρίς οίκτο με το που θα με δείτε να μπαίνω στο μπαρ σας.”

“Ηρέμησε φίλε μου, δεν είμαστε όλοι οι μπαρίστες ίδιοι. Εγώ τους αγαπάω τους λύκος με μακριά μαλλιά, πες μου τι θες να σε κεράσω;”

“Συγγνώμη για τη σκηνή αλλά σήμερα πέρασα μια πολύ άσχημη μέρα. Θα ήθελα να πιω ένα ούζο”.

“Αααααααααααααααα ένας λύκος με μακριά μαλλιά που θέλει να πιει ούζο” και βγάζει ένα χοντρό μπαστούνι και τον κάνει τόπι στο ξύλο.

Ηθικό δίδαγμα:
-Μπορείς να είσαι λύκος
-Να έχεις μακριά μαλλιά
-Αλλά ρε πούστη να θες να πιεις και ούζο παραπάει.