Ιδιωτικό νηπιαγωγείο Άλιμος | LSC

Το μεγαλύτερο προσόν που μπορεί να αποκτήσει ένας άνθρωπος για την ιδιωτική αλλά και επαγγελματική του πορεία στη ζωή, είναι οι ξένες γλώσσες. Και ποια είναι η καλύτερη αρχή σε αυτό το μονοπάτι, από την εκμάθηση της αγγλικής που αποτελεί το διαβατήριο για ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, όταν αυτή η εκμάθηση δεν γίνεται με το «ζόρι» και παράλληλα με τις διάφορες σχολικές υποχρεώσεις της σχολικής ζωής σε ύστερα στάδια, αλλά ως μια μητρική γλώσσα, αφού όσο πιο μικρός έρθεις σε επαφή με κάτι, τόσο πιο εύκολα γίνεται κτήμα σου.

Εκεί είναι η διαφορά που μπορεί να κάνει το Ελληνοβρετανικό Νηπιαγωγείο LSC στον Άλιμο. Ένα ιδιωτικό νηπιαγωγείο με όλες τις σύγχρονες μεθόδους για παιδιά από 3.5 έως 6 ετών το οποίο ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών που καθορίζει το υπουργείο παιδείας. Μέσα από το παιχνίδι και τις βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά μαθαίνουν, εξερευνούν, ανακαλύπτουν, και κατανοούν.

Διγλωσσία

Η ομάδα του LSC απαρτίζεται από επαγγελματίες με πολυετή πείρα στο εξωτερικό (Αυστραλία, Αγγλία) σε εκπαιδευτικά συστήματα που εστιάζουν στην κοινωνική παιδεία και πρακτικές μιας διαφορετικής φιλοσοφίας. Tο παιδί διδάσκεται την αγγλική γλώσσα παράλληλα με την ελληνική, από αγγλόφωνους παιδαγωγούς και δεν απαιτείται γραφή και διάβασμα, αφού έμφαση δίνεται μόνο στον προφορικό λόγο και την προφορά. Έτσι τα παιδιά έρχονται σε καθημερινή επαφή με την αγγλική γλώσσα μέσα από την εναλλαγή δημιουργικών και επικοινωνιακών δραστηριοτήτων, θεατρικό παιχνίδι, τραγούδια, παραμύθια και γλωσσολογικά παιχνίδια.

LSC

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Με τα μαθήματα ρομποτικής τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και βλέπουν τις εντολές τους να εφαρμόζονται σε πραγματικές κατασκευές.

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια εκπαιδευτική και ταυτόχρονα ψυχαγωγική δραστηριότητα η οποία συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι μετατρέποντας έτσι την εκπαίδευση σε μια συγκλονιστική περιπέτεια και ανακάλυψη ταυτόχρονα.

Εκπαιδευτική προσέγγιση STEM

Η εκπαιδευτική προσέγγιση STEM (Science,Technology, Engineering and Mathematics) τα παιδιά προσεγγίζουν τις επιστήμες με δημιουργικότητα, πνεύμα συνεργασίας και αποδοτικότερη κατανόηση γνωστικών πεδίων από τον χώρο της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών. Η πρώιμη έκθεση στο STEM υποστηρίζει τη γενική ακαδημαϊκή ανάπτυξη των παιδιών, αναπτύσσονται νωρίς η κριτική σκέψη και οι δεξιότητες συλλογισμού. Κάθε μαθητής παίζει, ερευνά, σκέφτεται, καταλαβαίνει και μαθαίνει πως να μαθαίνει.

LSC

 

Διατροφή

 

Το LSC δίνει μεγάλη βαρύτητα στη διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών, για το λόγο αυτό αποστέλλει στους γονείς σε εβδομαδιαία βάση μενού το οποίο έχει συστήσει γνωστός διατροφολόγος για τις ηλικίες 3 έως 6 ετών. Βασικό στόχο αποτελεί η ομοιόμορφη ποιοτική σίτιση, ώστε τα παιδιά μέσω της μίμησης να εισαχθούν από μικρά στη λογική του υγιεινού τρόπου διατροφής και ζωής.

Πρόγραμμα Επιδότησης Διδάκτρων 2017 – 2018

Το πρόγραμμα αυτό προσφέρεται από το Ελληνοβρετανικό Νηπιαγωγείο LSC και από Έλληνες του εξωτερικού. Δημιουργήθηκε να αυξήσει τη συμμετοχή στην ποιοτική προσχολική εκπαίδευση στην Ελλάδα της κρίσης η οποία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Δικαίωμα ένταξης σε αυτό το πρόγραμμα έχουν όσοι δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ . Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό πρέπει να υποβάλλουν αίτηση έως 19-05-2017.