Πόσο σημαντικός είναι ο σωστός καθαρισμός των δοντιών του σκύλου

Ακούγεται πολύ απλή απορία, αφού ως άνθρωποι προσπαθούμε και έχουμε το νου μας στη στοματική μας υγιεινή. Γιατί άραγε να υπάρχει διαφοροποίηση για τα ζώα;

Πρόσφατη μελέτη της ιστοσελίδας webmdb.com έδειξε ότι τα αγαπητά μας τετράποδα φιλαράκια, τείνουν να πάσχουν περισσότερο από τα δοντάκια τους παρά από οτιδήποτε άλλο. Και μιλάμε πάντα, για τα καλοφροντισμένα σκυλάκια, στα σπίτια. Όχι τα ταλαιπωρημένα του δρόμου.

Πού οφείλεται αυτό και πώς μπορούμε να το αποτρέψουμε;

Υπάρχουν πάντα οι τροφές που είναι επικίνδυνες για την υγεία των δοντιών των ζώων. Τροφές όπως, γλυκά, αμυλούχα τρόφιμα και κόκαλα (ναι, κόκαλα). Αυτά και τα γλυκά πρέπει να απαγορεύονται αυστηρά, τα δε αμυλούχα να χορηγούνται με φειδώ.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα καθαρισμός των δοντιών του σκύλου. Στο εμπόριο υπάρχει αφθονία οδοντιατρικών προϊόντων, που εύκολα μπορείτε να προμηθευτείτε πάντα με τις υποδείξεις του ειδικού κτηνίατρου – οδοντίατρου. Οδοντόβουρτσες δάχτυλο, οδοντόκρεμες ειδικές για σκύλους, ειδικά υγρά ξεβγάλματος, προληπτικά υγρά που προστίθενται στο νερό τους, διατροφικά συμπληρώματα κ.α.

Για την καλύτερη φροντίδα του σκύλου σας, μόνο στο Σκύλος-Χτένα-Ψαλίδι. Με επαγγελματισμό και άριστες τιμές.

Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε κόκαλα φυσικά ή συνθετικά για ασχολείται ο σκύλος σας, να παίζει ή να τα μασά. Να αποφεύγετε κόκαλα και συνθετικούς κόμπους που είναι μικρά, διότι είναι επικίνδυνο το σκυλί σας να τα καταπιεί ολόκληρα. Επίσης να αποφεύγετε κόκαλα που όταν ο σκύλος σας τα μασά αυτά διαλύονται σε σκλήθρες.

Τα κόκαλα είναι άριστα για μάσημα και καθάρισμα των δοντιών, αλλά πρέπει να είστε βέβαιοι για την καλή ποιότητα τους. Εάν προτιμάτε φυσικά κόκαλα, τότε να επιλέγετε κόκαλα του μηρού και των αστραγάλων.

καθαρισμός των δοντιών του σκύλου καθαρισμός των δοντιών του σκύλου καθαρισμός των δοντιών του σκύλου καθαρισμός των δοντιών του σκύλου