Βέλτιστη διαδρομή | Από το παλιό στο νέο σου σπίτι

Των φρονίμων τα παιδιά, πριν μετακομίσουν πακετάρουν ή καλύτερα, η βέλτιστη διαδρομή από το παλιό σου σπίτι προς το νέο, είναι μερικές έξυπνες κινήσεις που θα σου βγάλουν τον μπελά από τους ώμους.

Βρες έναν έμπειρο μεταφορέα. Ο μεταφορέας θα χρειαστεί να κλείσετε ένα ραντεβού και να έρθει από το σπίτι (συνήθως χωρίς καμία δική σας επιβάρυνση) για να δει ακριβώς πόσα πράγματα θα μεταφερθούν και να σας κάνει μία τελική προσφορά. Αυτό θα γίνει περίπου 15 μέρες πριν την τελική μετακόμιση.

Μην ξεχάσεις το ψυγείο! Εκτός από το να καταναλώσεις (ή να πετάξεις ό,τι δεν χρειάζεσαι), υπάρχει και η ομαλή απόψυξη που πρέπει να του κάνεις, βγάζοντάς το εγκαίρως από την πριζα του. Αν το ξεχάσεις θα είσαι με την αγωνία, καθώς είναι η ζημιά που αν γίνει, κοστίζει και τσουχτερά.

Κουρτίνες και κουρτινόξυλα πακετάρονται πρώτα. Μέσα στον πανικό της μετακόμισης καλό θα ήταν να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις την σκάλα τελευταία στιγμή και να γίνει το νοσοκομείο το νέο σου σπίτι.

Κάνε απεγκατάσταση οικιακών συσκευών και φώναξε τους κατάλληλους επαγγελματίες (ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ψυκτικούς) γιατί δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να καταστρέψεις τις συσκευές σου και να αποκτήσεις παραπάνω έξοδα.

Κάλεσε συνεργείο καθαρισμού για την νέα σου κατοικία. Με τις αμέτρητες κούτες που θα κατακλύσουν τον χώρο την πρώτη μέρα, που καιρός και αντοχή για καθάρισμα! Ένα συνεργείο καθαρισμού θα σώσει την κατάσταση προτού μπεις με τα πακεταρισμένα αντικείμενά σου.

Ασφάλισε τα αντικείμενά σου για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Σίγουρα, δεν θα ήθελες να ακούσεις ότι κάποιο από τα αντικείμενά σου εξαφανίστηκε, κλάπηκε ή καταστράφηκε. Η ασφάλεια των αντικειμένων την περίοδο της μετακόμισης θα σε απαλλάξει από άγχος και στρες.