Διάσημα λογότυπα | Ποια άλλαξαν πρόσφατα;

Σε όλον τον κόσμο, οι καταναλωτές είναι δέσμιοι της εικόνας. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι εταιρείες-κολοσσοί και φέτος αποφάσισαν να αλλάξουν τα λογότυπά τους, δίνοντας ένα νέο τόνο στο εμπορικό τους σήμα, με στόχο να μείνουν στο υποσυνείδητο των μελλοντικών πελατών τους.

Μέχρι σήμερα σχεδόν όλες οι γνωστές επιχειρήσεις έχουν εξελίξει το λογότυπό τους κάνοντάς το πιο δυναμικό στις επιταγές της εποχής.

Δείτε παρακάτω ποια διάσημα λογότυπα άλλαξαν το 2016:

Διάσημα λογότυπα

10. UBER

Η ανανέωση του λογότυπου της Uber στοχεύει στην αναγνωσιμότητα, με πιο τολμηρά γράμματα και λιγότερο χώρο ανάμεσα στους χαρακτήρες. Το νέο εικονίδιο της εφαρμογής, ωστόσο, «διώχνει» μακριά με το αναγνωρίσιμο σχεδιασμό του “U” κάνοντας το logo να μοιάζει περισσότερο με ένα παλιό σχολείο παρά με μια νεοσύστατη εταιρεία μεταφορών του 21ου αιώνα που θέλει να προβληθεί.

Διάσημα λογότυπα

9. KODAK

Η Kodak, με έδρα το Rochester της Νέας Υόρκης, έχει πληγεί σκληρά από την στροφή των καταναλωτών στα smartphones και την απομακρυνσή τους από τις κάμερες. Η εταιρεία αποφάσισε φέτος να αλλάξει το λογότυπό της και επικεντρώθηκε περισσότερο σε high-end γραφικά και την εμπορική εκτύπωση παρά στις κάμερες

Διάσημα λογότυπα

8. AT&T

Η AT&T έχει κάνει πολλά για να καταφέρει να γίνει μία γιγαντιαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Με στόχο την επέκταση των φιλοδοξιών της, παρουσίασε φέτος ένα επιδέξιο εκσυγχρονισμένο λογότυπο, το οποίο εξαφάνισε το όνομα της εταιρείας, ωστόσο ανανέωσε τον γνωστό μπλε πλανήτη της.

Διάσημα λογότυπα

7. VEVO

H Vevo είναι πασίγνωστη για τα καλύτερα βίντεο μουσικής του κόσμου, με καλλιτέχνες όπως Justin Bieber, Rihanna και Taylor Swift. Η εταιρεία φέτος ξεδίπλωσε ένα επανασχεδιασμένο app και ένα νέο λογότυπο, με πλάγιους χαρακτήρες και καθόλου στρογγυλεμένες άκρες.

Διάσημα λογότυπα

6. TRONC

Η Tribune Publishing Company, ιδιοκτήτρια της Chicago Tribune, Baltimore Sun, Los Angeles Times και άλλων εφημερίδων, μετονομάστηκε σε «Tronc» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αποκτώντας νέο πολύχρωμο λογότυπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει κάνει μεγάλο αγώνα προκειμένου να θεωρηθεί το πρώτο ψηφιακό εμπορικό σήμα και να αποβάλει από πάνω της το ύφος της παλιάς εφημερίδας.

Διάσημα λογότυπα

5. PANDORA

Η υπηρεσία για streaming μουσική παρουσίασε ένα φρέσκο λογότυπο το περασμένο φθινόπωρο μαζί με το λανσάρισμα της Pandora Plus. To νέο logo εμφανίζεται με πεζά γράμματα σε μία απόχρωση του μπλε.

Διάσημα λογότυπα

4. NETFLIX

Η εταιρεία βίντεο συνεχούς ροής ανέφερε ότι δεν θα αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου το παλιό λογότυπο της. Αντ ‘αυτού, το νέο αυτό «N» είναι ένα ανανεωμένο εικονίδιο, το οποίο και χρησιμοποιεί η εταιρεία για τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για ένα τολμηρό, εντυπωσιακό σχέδιο, το οποίο έχει ενθουσιάσει το κοινό.

Διάσημα λογότυπα

3. INSTAGRAM

Το Ιnstagram έλαβε κορυφαίες διακρίσεις για την πιο άγρια αυτή ​​αλλαγή και τη μετάβαση από ένα εικονίδιο κάμερας σε ένα άκρως στυλιζαρισμένο, μοβ-μπλε-κίτρινο φαινόμενο ουράνιου τόξου.

Διάσημα λογότυπα

2. FLORIDA PARTNERS

Το νέο logo της Florida Partners απέκτησε ένα κομψό σχεδιασμό, ωστόσο κράτησε τις ίδιες αποχρώσεις.

Διάσημα λογότυπα

1. U.S. SOCCER

Η U.S. Soccer βρέθηκε σε μία απελπιστική ανάγκη οπτικής ανανέωσης. Το νέο design του logo άξιζε την αναμονή και έγινε πιο εκσυγχρονισμένο με εντελώς νέο σχεδιασμό.