Κουτια για μετακομιση | Συμβουλές για να μετακομίσεις ανώδυνα

Και αυτή η ώρα έφτασε. Η ώρα της μετακόμισης. Και τη φοβάσαι πολύ, ενώ δεν θα έπρεπε. Ο δρόμος ανάμεσα στον παλιό και το νέο σου χώρο γίνεται πιο εύκολος με οργάνωση και κυρίως τα σωστά κουτια για μετακομιση.

Γιατί τι; Θα μεταφέρεις τα πράγματα με τα γυμνά χέρια σου ή στην πλάτη. Γιατί, ναι, σίγουρα θα αγγαρέψεις (μετά το σχετικό κέρασμα) φίλους σου, αλλά τα κουτιά είναι αυτά που θα σου κάνουν τη διαφορά. Καλώς ή κακώς σε καταναλωτική κοινωνία ζούμε. Εκτός από τα καλά σου τα πουκάμισα, τα λουστρίνια και την τηλεόραση των 50 ιντσών, όλο και κάποιο φωτόσπαθο, στοίβα με βυνίλια, τα άπαντα του Λάβκραφτ θα έχεις. Επίσης αν έχεις προσλάβει εταιρία για Μεταφορές Μετακομίσεις, μια οργανωμένη μετακόμιση θα σου κοστίσει (σε άγχος) πολύ-πολύ λιγότερο.

Έτσι, η πρώτη και ίσως μοναδική συμβουλή είναι: Πάρε περισσότερες κούτες από αυτές που έχεις υπολογίσει πως θα χρειαστείς. Μην σε ξεγελάει το μέγεθός τους. Πάντα τα πράγματα σου θα είναι περισσότερα και ογκώδη. ΠΑΝΤΑ! Δεν υπάρχει χειρότερο από το να μείνεις παραμονή της (Κυριακάτικης συνήθως) μετακόμισης χωρίς κούτες. Θα τρέχεις να στουμπώνεις σακούλες με πράγματα και αυτό δεν το θες. Γιατί ούτε στο φορτηγό μπορούν να πάνε οι σακούλες ούτε να μεταφερθούν ανθρώπινα.

Σαμιόγλου: Μεταφορές – μετακομίσεις, οικονομικά και αξιόπιστα.

Να ξέρεις πως τα κουτια για μετακομιση δεν χρειάζεται να είναι πάντα τα νοτισμένα από την υγρασία, χαρτόκουτα του περιπτέρου. Δηλαδή, ναι, σε περίπτωση αφραγκίας καλά είναι κι αυτά, αλλά αν μπορείς να διαθέσεις κάποιο budget ώστε κάποια από τα κουτιά και τα καλάθια αποθήκευσης να είναι ποιότητας, δεν θα πάνε χαμένα. Αποτελούν διακοσμητικά αντικείμενα μέσα στο χώρο. Υπάρχουν σε πολλά χρώματα και υφές, με καπάκια ή χωρίς και σε διάφορα μεγέθη, ενώ πολλά από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για μεταφορά σε μια μετακόμιση.

Συμπληρωματική συμβουλή του μοναδικού κανόνα:

Εκτός από τις πολλές κούτες, θα χρειαστείς ακόμα περισσότερο ναίλον περιτυλίγματος. Ναι αυτό με τις φούσκες που σου αρέσει από μικρό παιδί να τις σκας. Θα το βρεις από 30 μέχρι 50 λεπτά το μέτρο και θα χρειαστείς σίγουρα γύρω στα 30 με 40 μέτρα. Τα πράγματά σου θα μείνουν σίγουρα καθαρά κατά τη διάρκεια της περιφοράς τους στην πόλη και όσο το δυνατόν άφθαρτα

Και καλές διαδρομές!